EN

НОВИНИ

Актуално


 

 

Варна отново е на картата на круизния туризъм. След принудителната пауза, която наложи Covid-19 и геополитическите проблеми в Черно море, Варна ще посрещне първия си круизен кораб „SeaDream II” на едноименната компания SeaDream Yacht Club на Морска гара Варна в четвъртък - 30-ти септември.

 

Единадесетдневното му пътуване започва на 21-ви септември от Пирея и включва посещение на остров Скиатос, Кавала в Гърция, остров Бозкаада и Гемлик /Турция/, Бургас /България/ Костанца / Румъния/, Одеса /Украйна/, Варна /България/ и ще приключи пътуването си в Истанбул /Турция/.

На борда са 65 пасажери, преминали пълен ваксинационен цикъл /включително и екипажа/. Пътниците са предимно от САЩ /47 души/, но има представители на Великобритания, Канада, Норвегия, Германия, Дания и Швейцария.

 

SeaDream II е луксозен кораб, а целта му е да осигури на гостите непринудеността, интимността и романтиката на едно яхтено пътуване. Маршрутите на SeaDream II са предназначени да посетят и най-малките „бисери“ сред пристанищата, до които по-големите кораби не могат да достигнат. Дестинациите на SeaDream включват Средиземноморието, Карибите, Северна Европа и Азиатско-Тихоокеанския регион.

Неслучайно списание „ForbesLife“ обявява SeaDream II за най-добрият малък луксозен круизен кораб за 2015 г.

 

SeaDream Yacht Club е семейна компания. Неин основател и собственик е Атле Бринестад (Atle Brynestad), чийто професионален път е свързан с круизните пътувания. SeaDream Yacht Club е създаден през 2001 г., така визитата във Варна на кораба Seadream II е белязана и със символика. Тази година компанията отбелязва кръгла годишнина от създаването си, съвпадаща с 115-тата годишнина на Пристанище Варна, което се надяваме да донесе единствено късмет при този дълго чакан рестарт на круизния туризъм във Варна, след Covid-затишието.

 

Още в средата на октомври Варна очаква с нетърпение и следващите си посещения на круизни кораби. 

 

 
 

 

От 8-ми до 12-ти септември се проведе IV Национална спартакиада на ФТР Подкрепа, в която взеха участие 15 служители на “Пристанище Варна” ЕАД.

 

Общо 8 награди бяха спечелени в различни дисциплини, като ярък принос беше участието на Янчо Крумов, стифадор на пристанищен терминал Варна-изток, който получи златни медали в дисциплините 100м, 1000м от турнира по бягане и златен медал в турнира по плуване. Освен това грабна и наградата за гол майстор.

 

Лора Собаджиева също позлати участието си със спечелен златен медал на 100м бягане и сребърен на 1000 м.

Синдикалната секция спечели награда за Феърплей.

 

Нека ги поздравим за достойното представяне!

 
 

 

Тържествена церемония по награждаване на участниците, в организираният от Пристанище Варна фотоконкурс “Пристанище Варна - портал към морския свят”, се проведе днес.

Той бе организиран по повод 115 години от официалното откриване на варненското пристанище на 18 май 1906 г., в присъствието на Княз Фердинанд I.

„За наша искрена радост целта на този фотоконкурс беше постигната. С Вашите вдъхновяващи кадри показахте живописната страна на нашето пристанище и очарователните гледки, които то ни предоставя ежедневно, за което сърдечно Ви благодарим. Вие успяхте да уловите и запечатате с обективите си невероятни и вдъхновяващи моменти и красиви морски пейзажи.“ С тези думи от името на ръководството на пристанището се постави началото на официалното награждаване.

То се проведе в сърцето на пешеходната зона на Морска гара - Варна. Мястото беше неслучайно избрано, защото там днес започна и културният живот на новата изложбена конструкция. На нея всеки варненец може да се наслади на красивите фотографии на наградените участници. Зоната на Морска гара-Варна има своето ново специално, изложбено кътче. Ръководството на Пристанище Варна беше вдъхновено от всички участници и отреди пространството за техните творения.

От всяка една категория след официално журиране, с жури включващо двама видни фотографи Пламен Михайлов и Юлиян Недев, също така и представител на Пристанище Варна бяха избрани 10-те най-добри фотографии от всяка категория и съответните трима победители. Всички те получиха своите почетни грамоти и награди, под формата на ваучери за фототехника, лично от директора на Пристанищен терминал Варна - Изток, г-н Любомир Добрев.

И това събитие беше съпроводено с добрия пример.❤️ Росица Димитрова, която спечели Наградата на публиката, след гласуване на фейсбук страницата на Пристанище Варна, предостави наградата си на Иван Наков, участник от категорията „Под 18 години“. Той беше следващият по събрани гласове от публиката. Жестът и беше съпроводен с призив към младежта и мотивирането им да се занимават с фотография. Вижте повече

 
 

 

ОФИЦИАЛНИ РЕЗУЛТАТИ СЛЕД ЖУРИРАНЕ НА ФОТОГРАФСКИ КОНКУРС „Пристанище Варна – портал към морския свят“

След проведеното журиране вчера – 29.06.2021г. от жури в състав: Пламен Михайлов – фотограф, Юлиян Недев – фотограф и Ружа Дончева – представител на „Пристанище Варна“ ЕАД

се взе следното решение:

В категорията за участници над 18 години да бъдат присъдени наградите на:

Първа награда (ваучер за фототехника на стойност 500 лева ) –

Иван Стефанов – „Pоrt Varna 5“

 

Втора награда ( ваучер за фототехника на стойност 300 лева) –

Даниел Енчев – „42 – Answer to the Ultimate Question of Life, the Universe, and Everything

 

Трета награда – (ваучер за фототехника на стойност 100 лева ) –

Ивайло Старчев – „Светлина“

 

В категорията за участници под 18 години да бъдат присъдени наградите на:

 

Първа награда (ваучер за фототехника на стойност 300 лева ) –

Ерика Ангелова – „Рисуване в небесата“

 

Втора награда (ваучер за фототехника на стойност 200 лева ) -

Даниел Стоянов – „Великият изток“

 

Трета награда (ваучер за фототехника на стойност 100 лева ) –

Иван Наков – „Братята кораби“

 

 

 

В последваща официална изложба с фотографии от фотоконкурса участие да вземат:

От категорията за участници над 18 години да вземат участие:

1. Михаил Дамянов – „Варна“

2. Иван Стефанов – Port Varna 5

3. Иван Стефанов – Port Varna 2

4. Ивайло Старчев – „Светлина“

5. Ивайло Старчев – „Огледало“

6. Надя Райчева – „Аз, залеза и морето“

7. Александър Марков – (5)

8. Александър Марков – (1)

9. Даниел Енчев – „42– Answer to the Ultimate Question of Life, the Universe, and Everything“

10. Росица Димитрова – „Ранно пиле“

 

От категорията за участници под 18 години да вземат участие:

 

1. Виктория Цонева – „Риболов“

2. Виктория Цонева – „Залез“

3. Ерика Ангелова – „Рисуване в небесата“

4. Ерика Ангелова – „Когато се наситя да те гледам“

5. Иван Наков – „Братята кораби“

6. Даниел Стоянов – „Великият изток“

7. Стефани Николова – „Пристан“

8. Стефани Николова - „Поглед към миналото“

9. Даниел Стоянов – „Следи“

10. Даниел Бояджиев – „ На борда“

 

 

Официален протокол от журиране на фотоконкурс „Пристанище Варна- портал към морския свят“

 

Пристанище Варна благодари сърдечно на всички участници, които изявиха желание и се включиха в организирания конкурс, по повод 115 години от откриването на порта.

Направен е контакт с всички спечелили и фаворити, които ще участват в награждаването и в официалната изложба, позиционирана на новата конструкция, която съвсем скоро ще краси зоната за отдих на Морска гара – Варна. Откриването ще е на 12 юли.

 

Цялата селекция от фотографии, избрани от журито, които са в топ 10 и от двете категории, ще участват в допълнително гласуване, за да се борят за „Наградата на публиката“. На фейсбук страница на „Пристанище Варна“ ЕАД днес ще  бъдат качени всичките 20 фотографии и гласуването ще завърши на 07.07.2021г. Гласуването се осъществява след натискане на бутон „Харесване“. Участникът събрал най-много харесвания на снимката си, ще получи наградата.

 
<<   <   2 3 4  >   >>