EN

НОВИНИ

Актуално


 

 

Днес Военноморски музей-Варна откри фотоизложбата „Варненското пристанище. Началото…“. С нея "Пристанище Варна" получи официално поздравление от името на музея за годишнината, която тази година отбелязва.

Датата за откриването на изложбата е неслучайно избрана – 25 юни, Международен ден на моряците , за да се подчертае ролята на пристанището – от откриването му преди 115 години до днес от него са тръгнали и са пристигнали стотици кораби и хиляди моряци.

Изложбата представя разказ за строителството на пристанището в най-големия български морски град.В поредицата от любопитни кадри са проследени етапите на изграждането му, заснети са основните морски и брегови съоръжения и техника по време на строителството и откриването му, както и познатият ни днес образ на Порт Варна.

Изложбата може да бъде разгледана във външната експозиция на Музея от 25 юни до 31 август 2021 г.

Снимки: Военноморски музей-Варна

 
 

 

Янчо, Павлин, Росен и Светлана от Пристанище Варна ЕАД ни представиха достойно в благотворителния тиймбилдинг IHB Business Run Varna на 13 юни.

Всеки един от тях избяга по 4 км в щафетно бягане и завършиха 19 минути след първенците, с класиране в златната среда.

Нека ги поздравим! 

През 2021 Business Run Varna подкрепя Карин дом.

 
 

 

 
 

 

Уважаеми колеги,


За мен е чест и удоволствие от името на Съвета на директорите и от свое име да Ви поздравя по случай 115-годишнината от откриването на Пристанище Варна.

Днес отдаваме почит на всички строители, участвали в градежа и създаването на Пристанище Варна от минали дни – до днес. То е плод на ежедневния труд и отдадеността на всеки един от Вас, който се е докоснал и е допринесъл за „смазването“ на този работен механизъм, такъв какъвто го познаваме в сегашния му вид.

Не намирам по подходящ ден да изразя сърдечната си благодарност към всички Вас за положения труд и лоялността, която сте проявили и продължавате да проявявате ежедневно към институцията.

Скъпи колеги,

По време на събитията от последната година, които изненадаха целия свят, си припомнихме нещо, което често забравяме в ежедневието – здравето. В този ред на мисли на първо място на Вас и на всички Ваши близки хора, пожелавам здраве, а в работен аспект – нестихващо вдъхновение, упоритост и целеустременост, защото Вие сте механизмът, благодарение на който пристанището е това, което е.

 

С уважение,

Петър Сеферов

Изпълнителен директор

„Пристанище Варна“ ЕАД

 

 
<<   <   2 3 4  >   >>