НОВИНИ

Актуално


 

 

Започна поетапната доставка на 10 новопроизведени универсални товарни платформи за нуждите на „Пристанище Варна“ ЕАД.

Двуосните ремаркета са произведени по изискванията на пристанището в българско предприятие, а специалната им конструкция позволява превоз на два 20-футови контейнера или един 40-футов, генерални товари или тръби.

Платформите ще бъдат разпределяни между двата терминала на „Пристанище Варна“ ЕАД, според производствените необходимости, ще бъдат обслужвани от специализираните терминални седлови влекачи.

„Пристанище Варна“ ЕАД продължава обновяването на машинния си парк. На терминалите на пристанището вече работят и нови терминални влекачи, произведени в Република Полша. Новите терминални влекачи са сред най-съвременните, които се използват за превоз на товари в пристанища. Характеризират се с ограничено влияние над околната среда и намален разход на гориво.

 
 

Очакват се десетки хиляди зрители от страната и света 

"Пристанище Варна" ЕАД ще бъде домакин на първия в България Flugtag. 

Атрактивното състезание, което на немски означава буквално „ден за летене“, ще събере хиляди възторжени зрители от страната и света за първи път у нас - в обновения район около Морска гара - Варна. 

Състезанието се е превърнало в синоним на суперзабавление, щури идеи и неизменно доказателство, че за човешкото въображение няма граници.

В акваторията на пристанището ще бъдат тествани летателни протопити, създадени от смели и креативни екипи. Летателният потенциал на изобретението, обаче, не е най-важното, отчитат организаторите от "Ред бул", които ще наградят най-добрите три отбора. 

Първото по рода си събитие е организирано във Виена през 1992 г. и оттогава досега е посетило над 45 държави по света, а общият брой състезания е над 145. Вече хиляди дръзки участници по света са изграждали своето уникално и невиждано летателно чудо.

Най-дългият прелет, осъществен само с човешката сила и воля, е от феноменалните 78,64 метра, постигнат през 2012 в Лонг Бийч, Калифорния. Най-посетеното събитие Red Bull Flugtag е това в Лондон, Великобритания, през 2003г. – 350 000 души, а зрителите на живо през годините са над 8 милиона души. 

Набирането на идейни проекти е до 25-ти април. Подробна информация за надпреварата можете да откриете тук или на телефон 0700 20733 от 9.30 до 18.30 часа в работни дни (без допълнително увеличение на тел. услуга). 

„Денят на полета“ кани всички в невиждана досега у нас въздушна надпревара на Морска гара - Варна на 2-ри юли от 10.30ч. 

 
 

Изберете таг-точка от снимката за информация. 

 
 

изграждане на временна технологична линия 

 
<<   <   14 15 16  >   >>