НОВИНИ

Актуално


 

 

Отборите на „Пристанище Варна“ ЕАД обраха трофеите в IV-тата Национална спартакиада на транспортните работници, която се проведе от 3 до 6 юни в к.к. „Албена“.

Изпълнителният директор на „Пристанище Варна“ ЕАД Петър Сеферов бе специален гост на церемонията по закриване на спартакиада и заедно с всички спортисти прие купата от генералното класиране, в което портът се нарежда на първо място сред останалите 12 компании от транспортния сектор.

Отборите на „Пристанище Варна“ ЕАД събраха 95 точки в генералното класиране и заслужено бяха наградени с призове във всички дисциплини.  Служителите на пристанището се съревноваваха с над 200 състезатели от различни транспортни сектори.

„Състезателите на „Пристанище Варна“ ЕАД участваха в 12 дисциплини. Почти няма спорт, в който наши представители да не са спечелили приз. Изключително е постижението на всички участници, с което пристанището се нарежда на първа позиция в генералното класиране. Благодаря на всички спортисти, надявам се през следващата година отново да покажем силния спортен дух на работещите във варненското пристанище“, коментира изпълнителният директор на „Пристанище Варна“ ЕАД Петър Сеферов.

В богатия фонд спортни отличия на състезателите на „Пристанище Варна“ ЕАД са купите за I-во място „Баскетбол – жени“, I-во място „Теглене на въже – жени“, I-во място „Петанк“, I-во място „Волейбол – жени“, I-во място „Теглене на въже – мъже“, I-во място „Баскетбол – мъже“, I-во място „Шахмат – мъже“, както и купата на IV-тата Национална спартакиада на транспортните работници.

 
 

 


Днес, 5 юни, в акваторията на „Пристанище Варна“ ЕАД се проведе операция по гасене на аварирал кораб, част от тактическото учение на Военноморска база – ВМС „Черно море – 2015“.

Част от учението бе и операция по масово спасяване на бедстващи хора на море.

Освен сили и средства от състава на ВМС и „Пристанище Варна“ ЕАД, участваха и редица организации - ПБЗН – Варна, МБАЛ – Варна, Гранична полиция – Варна, БЧК – Варна, РДВР – Варна, Морски координационен спасителен център – Варна, Национална система 112, „ПЧМВ” – Варна, РДГП – Варна.

„Черно море-2015” е заключителен етап от подготовката за предстоящото през месец юли военноморско учение с международно участие „Бриз – 2015”.

 
 

461 круизни туристи посетиха гр. Варна 

Луксозният пътнически кораб „Сийборн Одисей“ (Seabourn Odyssey) застана рано тази сутрин на Морска гара – Варна. На посещение в града са 461 чужденци, които вчера са разгледали забележителностите на гр. Несебър. За нуждите на пасажерите се грижи 341-членен екипаж. 

„Сийборн Одисей“ плава под флага на Бахамските острови, съдът има дължина 198,19 м. и широчина 26 м. На борда му има 225 луксозни кабини, които са разделени в 13 категории, най-големите и луксозни от тях са над 100 кв. м. и със собствена веранда. Пасажерите имат много богат избор на заведения, на кораба има множество рекреационни зони и зони за забавления. „Сийборн Одисей“ е построен от италианската компания T. Mariotti S.p.A., именуван е през 2009 г. във Венеция. Днес корабът ще отплава за гр. Констанца, Румъния. 

Утре „Пристанище Варна“ ЕАД ще приеме луксозния малък пътнически кораб „Варайъти Вояджър“ (Variety Voyager), плаващ под флага на Република Малта.

Общо 11 са предварителните заявки за посещения на пътнически кораби във варненското пристанище през сезона, очакват се и няколко посещения извън тях. „Отлични са отзивите на круизните туристи, които посетиха пристанището и града досега. Чуждестранните гости са впечатлени от богата история на страната ни и отличната организация, в която активно участие има „Пристанище Варна“ ЕАД, за престоя им у нас“, коментира кап. Александър Аврамов, ръководител сектор „Морска гара и яхт клуб“ на „Пристанище Варна“ ЕАД.

 
 

 

Министър-председателят Бойко Борисов връчи чек за спонсорство на Баскетболен клуб „Черно море – Порт Варна“, в присъствието министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, изпълнителния директор на „Пристанище Варна“ ЕАД Петър Сеферов и председателя на Съвета на директорите Димитър Атанасов. Средствата са осигурени от „Пристанище Варна“ ЕАД, след взето решение от Съвета на директорите, базирано на отличните спортни резултати, които отчита клубът през последните три сезона и следваната от компанията политика за популяризиране, подкрепа и развитие на спорта в гр. Варна. Вицепрезидентът на Баскетболен клуб „Черно море – Порт Варна“ Симеон Варчев изрази своята благодарност и връчи на министър-председателя специален състезателен екип.

Ден по-рано бе проведена официална среща между ръководството на държавния пристанищен оператор и ръководството на баскетболния клуб.

„Надявам се и през този сезон да докажете качества и умения, популяризирайки спорта сред подрастващите. Пожелавам още по-големи успехи на всички отбори в клуба. „Пристанище Варна“ ЕАД следва своята дългогодишна политика за подкрепа на спорта. Горди сме, че чрез Вас, чрез името на клуба, популяризираме дейността на едно от най-големите и успешни предприятия в региона – „Пристанище Варна“ ЕАД“, коментира изпълнителният директор Петър Сеферов.

Своите поздравления за отличното представяне на клуба изрази и председателят на Съвета на директорите на „Пристанище Варна“ ЕАД Димитър Атанасов. „Благодарим Ви, че полагате толкова сериозни усилия за развитието на спорта в нашия град. БК „Черно море – Порт Варна“ има една от най-добрите детско-юношески школи у нас. Това е ясен знак за качеството на работата Ви. За предприятие като „Пристанище Варна“ ЕАД е дълг да оказва съдействие за популяризиране и развитие на спорта, който гради най-чисти и незаменими за бъдещите поколения черти на характера“, каза Димитър Атанасов.

Вицепрезидентът на БК „Черно море – Порт Варна“  Симеон Варчев изрази най-искрено своята благодарност към ръководството и колектива на „Пристанище Варна“ ЕАД. Той заяви, че без осигурената подкрепа от пристанището, клубът не би имал толкова високи успехи. Изпълнителният директор на клуба Борислав Ташев подчерта, че дългогодишното партньорство между пристанището и клуба е следствие и на оказаната лична подкрепа от министър-председателя Бойко Борисов и министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Над 460 деца тренират в детско-юношеската школа на Баскетболен клуб „Черно море – Порт Варна“. Клубът има 6 отбора за деца - всички са класирани на финалите на първенствата. Отлични и най-впечатляващи са резултатите при мъжете. БК „Черно море – Порт Варна“ се класира на III-то място на Държавното първенство „Национална баскетболна лига“. Баскетболистите донесоха и златни медали, спечелвайки I-во място на Купа България.

Подкрепяният от „Пристанище Варна“ ЕАД клуб ще работи със СОУ „Елин Пелин“. В училището ще бъде създадена специална паралелка за ученици – с насоченост баскетбол. Специалните часове (СИП, ЗИП), както и задължителните часове по физическо възпитание, ще бъдат използвани за тренировки и обучение на децата по баскетбол. Така значително ще бъде увеличен общият брой на трениращите подрастващи, а клубът ще има възможност за търсене на млади таланти сред много повече деца.
 

 
<<   <   16 17 18  >   >>