НОВИНИ

Актуално


 

 

SeaDream II

SeaDream II

SeaDream II

SeaDream II

SeaDream II

SeaDream II

SeaDream II

SeaDream II

SeaDream II

SeaDream II

SeaDream II

 
 

 

На 2-ти октомври във Варна стартира Европейското първенство по ветроходство и отворена купа в клас ILCA. То се организира от СК „Черно море Бриз“, Българска федерация по ветроходство с президент Росен Марангозов, Министерство на младежта и спорта и Община Варна, с подкрепата на Пристанище Варна. Олимпийският елит пристига във Варна за предстоящото първенство.

 

Над 220 състезатели от цял свят ще пристигнат във Варна заедно с техните екипи, за да се борят за престижния трофей в двата олимпийски класа. Първоначално този шампионат беше планиран за май, само няколко месеца преди Олимпиадата, за да служи като последна подготовка за елита във ветроходството, но поради ограниченията на Covid-19 се наложи да бъде отложен за октомври. Част от неотдавнашните олимпийски представители сега са в почивка и за съжаление няма да бъдат част от това издание на първенството, но много други ще бъдат тук във Варна, за да започнат подготовката си за Париж 2024, което предвещава един наистина силен шампионат.

 

Павлос Контидес - Кипър (4 -ти в Токио), Сергей Комисаров - Русия (11 -и), Миливой Дукич Черна гора (17 -ти), Бенджамин Ваднаи Унгария(18 -ти), Зан Лука Зелко Словения (26 -и) и Ванес Ван Лайер Белгия (27 -и) ще бъдат част от звездната компания в клас ILCA7. Плюс двама не-европейски моряци, които също ще се присъединят, след като се състезават в Токио. Това са Вишну Сараванан -Индонезия (20 -ти) и Раян Ло - Сингапур (21 -и).

Дамската компания в клас ILCA6 също ще се отличи с много от последните олимпийски представители през 2021 г. като Лине Флем Хост - Норвегия (8 -ма в Токио), Василея Карачалиу Гърция (9 -та), Елена Воробена Хърватска (12 -та), Ечем Гюзел Турция (20-та), Татяна Дроздовская Беларус(21 -ва), Кристина Пуиол Испания и много други.

Миналогодишното европейско първенство в Полша донесе изцяло британски мъжки подиум с пълна хегемония на Елиът Хансън, Майкъл Бекет и Лоренцо Чиварини. Елиът няма да е във Варна, но останалите трима представители на Острова ще се борят за серия от два поредни европейски медала. Допълнителна интрига вкарва и участието на четвъртия от Полша – Филип Юрисиц от Хърватска, който със сигурност ще се опита да вземе реванш и да се качи на стълбичката в Морската столица.

 

Почти готово е изграждането на прилежащите съоръжения в Обособената зона за отдих на Пристанище Варна. Официалното откриване ще бъде на 3-ти октомври от 18ч., веднага след опознавателната гонка в състезателната дистанция. Варна се готви за престижния форум от повече от три години, провеждайки три кръга от Европейската купа през 2018, 2019 и 2020 г.

 
 

 

Варна отново е на картата на круизния туризъм. След принудителната пауза, която наложи Covid-19 и геополитическите проблеми в Черно море, Варна ще посрещне първия си круизен кораб „SeaDream II” на едноименната компания SeaDream Yacht Club на Морска гара Варна в четвъртък - 30-ти септември.

 

Единадесетдневното му пътуване започва на 21-ви септември от Пирея и включва посещение на остров Скиатос, Кавала в Гърция, остров Бозкаада и Гемлик /Турция/, Бургас /България/ Костанца / Румъния/, Одеса /Украйна/, Варна /България/ и ще приключи пътуването си в Истанбул /Турция/.

На борда са 65 пасажери, преминали пълен ваксинационен цикъл /включително и екипажа/. Пътниците са предимно от САЩ /47 души/, но има представители на Великобритания, Канада, Норвегия, Германия, Дания и Швейцария.

 

SeaDream II е луксозен кораб, а целта му е да осигури на гостите непринудеността, интимността и романтиката на едно яхтено пътуване. Маршрутите на SeaDream II са предназначени да посетят и най-малките „бисери“ сред пристанищата, до които по-големите кораби не могат да достигнат. Дестинациите на SeaDream включват Средиземноморието, Карибите, Северна Европа и Азиатско-Тихоокеанския регион.

Неслучайно списание „ForbesLife“ обявява SeaDream II за най-добрият малък луксозен круизен кораб за 2015 г.

 

SeaDream Yacht Club е семейна компания. Неин основател и собственик е Атле Бринестад (Atle Brynestad), чийто професионален път е свързан с круизните пътувания. SeaDream Yacht Club е създаден през 2001 г., така визитата във Варна на кораба Seadream II е белязана и със символика. Тази година компанията отбелязва кръгла годишнина от създаването си, съвпадаща с 115-тата годишнина на Пристанище Варна, което се надяваме да донесе единствено късмет при този дълго чакан рестарт на круизния туризъм във Варна, след Covid-затишието.

 

Още в средата на октомври Варна очаква с нетърпение и следващите си посещения на круизни кораби. 

 

 
 

 

От 8-ми до 12-ти септември се проведе IV Национална спартакиада на ФТР Подкрепа, в която взеха участие 15 служители на “Пристанище Варна” ЕАД.

 

Общо 8 награди бяха спечелени в различни дисциплини, като ярък принос беше участието на Янчо Крумов, стифадор на пристанищен терминал Варна-изток, който получи златни медали в дисциплините 100м, 1000м от турнира по бягане и златен медал в турнира по плуване. Освен това грабна и наградата за гол майстор.

 

Лора Собаджиева също позлати участието си със спечелен златен медал на 100м бягане и сребърен на 1000 м.

Синдикалната секция спечели награда за Феърплей.

 

Нека ги поздравим за достойното представяне!

 
<<   <   6 7 8  >   >>