Системно Съобщение
ala bala content na greshkata
 
 
  • dd.mm.yyyy
100 godini port varna

Д-р Васил Куртев завърши околосветското си плаване в Пристанище Варна

18
5.2017


Българският ветроходец д-р Васил Куртев завърши Околосветското си плаване с яхта „Одесос“ в Пристанище Варна, което отбелязва 111 години от създаването си.

80-годишният трикратен носител на наградата за най-добро българско морско ветроходно постижение, шкипер и единствен член на екипажа на яхта „Одесос”, акостира на Морска гара - Варна.

„Сбъднах една моя дългогодишна мечта! Обичам Ви!!!“, бяха първите думи на д-р Васил Куртев.

През 2015 г. д-р Васил Куртев пресече за трети път Атлантическия океан от Изток на Запад. По-късно той планира и започна Околoсветско плаване, проплавал е над 26 хиляди морски мили.

Студенти от САЩ посетиха "Пристанище Варна" ЕАД

18
5.2017С историята и дейността на „Пристанище Варна“ ЕАД се запознаха студенти от Морската академия на Калифорния (California Maritime Academy), които са на визита във Варна.Възпитаниците на една от най-елитните военноморски академии в света разгледаха най-голямото българско пристанище.

При посещението си във Варна студентите са посетили редица културно-исторически обекти, част от които са пряко свързани с развитието на съвременното варненско пристанище, отбелязващо 111 години от създаването си.

"Пристанище Варна" ЕАД дава възможност за изява на млади фотографи

17
5.2017

По случай 111-ата си годишнина "Пристанище Варна" ЕАД дава възможност за изява на млади фотографи от Школа по художествена фотография при Център за Подпомагане на личностното развитие – Общински детски комплекс - Варна.

Деца и младежи от школата на възраст от 9 до 17 години, под ръководството на преподавателката си Надежда Шипкова, ще покажат фотографии, които са заснели по време на обучението си в две тематични изложби.

Освен финансова подкрепа, "Пристанище Варна" ЕАД предоставя на младите фотографи и изложбено пространство, емблематично за варненци – Морска гара.

Там ще бъдат подредени фотографии на морска тематика през месец юни, като откриването ще се проведе в деня на детето – 01.06 от 18:30 ч.